vrijdag 29 april 2011

dagje uit en de KUS

2e Paasdag ben ik met man en kinders bij Bep wezen kijken. We waren er al vroeg, maar we waren gelukkig niet de eerste. Wat een leuk stekkie heeft Bep, leuke tuin, huis en een heel leuk winkeltje. Maar goed dat ik niet dichtbij woon, niet goed voor de portemonnee. De kids vonden de vijver helemaal te gek, die zag zwart van de kikkervisjes, daartussen zag je ook nog vissen zwemmen en de kikkers zaten lekker te zonnen. Natuurlijk heb ik niets gekocht, kijk maar......


Een geslaagde dag dus.

Gisteren zijn we een dagje naar de dierentuin in Rhenen geweest, lang geleden dat we daar waren. Veel dieren gezien, maar weinig jong spul, alleen 4 wrattenzwijntjes en natuurlijk de ijsbeer tweeling, die nodig in bad moesten, zo vies waren ze.

En als voorloper op vandaag, de KUS

Geniet vandaag van HET huwelijk,
Annelies

maandag 25 april 2011

Pasenruil

2e Paasdag, eindelijk mogen we laten zien wat we gekregen hebben voor de Pasenruil.
Een paar weekjes geleden kwam er een mooie envelop uit België van Linda (helaas geen weblog)
Daar zaten deze pakjes in

 en daar kwamen deze leuke dingen uit


P - patroontje paaskip
A - allerlei knoopjes
S - servetjes en lapje stof met klosje garen
E - eitjes, ze hebben het gered tot Pasen :-))
N - een prachtig notitieboekje

Bedankt Linda, ik ben er heel erg blij mee.

Mijn pakketje mocht ook naar België en wel naar Katrien,  Het was heel leuk om dit weer te doen en op haar blog zullen jullie vandaag wel te zien krijgen hoe haar pakket eruit zag.

Fijne dag,
Annelies

zondag 24 april 2011

Fijne PasenEn morgen mogen we onze Pasen-ruil laten zien.

Fijne Paasdag,
Annelies

donderdag 21 april 2011

Paashaas

Vanmiddag zaten er zomaar 3 paashazen in de tuin
Later hadden ze een ander plekje gevonden, bovenop de tuinkast. Zullen ze in de kast misschien hun voorraad paaseieren bewaren?

En de tuin die bloeit en geurt zo heerlijk. Jammer dat dit geen geurcomputer is, 
dan hadden jullie mee kunnen genieten
 De blauwe regen die begint te bloeien, maar al heerlijk ruikt

 De Amerikaanse sering

En de heerlijk ruikende Viburnum.

Hebben jullie vandaag ook zo genoten van het heerlijke zomerweer in de lente. Vandaag was het hier ruim 28 graden, en het Paasweekend ziet er ook goed uit.

Fijne avond,
Annelies

zaterdag 16 april 2011

Tas voor Daphne


Vandaag heb ik nog een tas gemaakt. Deze is voor Daphne en ik heb hetzelfde patroon gebruikt als voor mijn eigen tas, alleen een stuk kleiner gemaakt. Ook heb ik een andere vulling gebruikt, namelijk de molton van de Hema. Tjonge, wat werkt dat zwaar, als je de Fast 2 Fuse gewend ben. Nu doen mijn handen weer pijn, maar het resultaat mag er zijn. Ik wil er nog een divider in maken, maar de stof die ik wil gebruiken moet ik dinsdag even op de markt kopen.

Fijn weekend,
Annelies

Helaas......

vandaag geen afzwemmen, jammer.

Maar ook iets leuks, onze Quinty is vandaag 2 jaar oud geworden. Ze heeft een lekkere kluif voor haar verjaardag gehad.

Fijne dag,
Annelies

vrijdag 15 april 2011

de tas

15 april, eindelijk mag ik mijn zelfgemaakte tas laten zien. We hebben de tas met een aantal gemaakt en Marie-Joze gaf ons  stapsgewijs instructies. Dit is de mijne geworden
Zelf vind ik hem goed gelukt, al zijn er wel wat dingen die ik de volgende keer anders doe. Maar voor een eerst tas is die erg leuk geworden.

Afgelopen woensdag kwam ook mijn Pasen ruil pakket binnen , helemaal uit België van Linda. Jullie krijgen de inhoud op 2e paasdag te zien, maar het is heel leuk wat er allemaal inzat.
 Mijn pakket voor Katrien is ook woensdag aangekomen in België, en zij is ook erg blij met wat ik gefröbeld heb.

Gisteravond zijn we wezen eten, mijn Canadese schoonzus is over en mijn moeder heeft haar, mijn zus en haar DH, mij en mijn DH uitgenodigd. Dit was speciaal, want zo gul is zij niet vaak. Het eten was erg lekker en het was een gezellige avond, waarbij ik helemaal vergeten ben om foto's te maken.

Jammer genoeg heb ik de hele week al behoorlijk last van mijn reuma en heb niks gedaan deze week. Volgende week beter......

Fijne dag,
Annelies

Misschien mag Daphne morgen afzwemmen voor haar A-diploma. Ik hoor het vanavond op zwemles. Duimen jullie mee voor haar.

dinsdag 12 april 2011

Zandbak

Wat een verschil met gisteren, zat ik gisteren nog zonder jas op de fiets, vandaag heb ik mijn winterjas weer aan. En die wind....


Ik vraag me af, voor wie hebben we een zandbak......Ik ga deze zandhaas eens even uitlaten en dan aan de tas voor Daphne beginnen. Alles is al geknipt, dus ik kan zo aan de gang.

Fijne dag,
Annelies

maandag 11 april 2011

Porselein schilderen

Gisteren ben ik met 6 andere dames van het AGA clubje porselein wezen schilderen bij Marijke.
Ik heb een etagère beschilderd met taartjes, zo leuk geworden. Waarschijnlijk staan ze nu in de oven om de verf erin te branden.
Het begin van het onderste bord, ziet er al "lekker" uit. En zo ziet het eruit als het geverfd is
Natuurlijk was er ook wat te snoepen

  Dit is het bovenste bord geworden, de afgevallen bessen heb ik verwijderd, vond ze niet zo mooi erbij


 En dit zijn wat werkstukken van de anderen, ook erg mooi
 Ik was pas om zes uur thuis, terwijl ik al om half 12 ben vertrokken. Was gisteravond ook behoorlijk moe. Op de weg terug naar huis kwam ik langs kasteel Amerongen.

En de Betuwe staat weer in bloei, hier onze eigen perenboom
 en tot slot nog een mooie bloem

Vanochtend op weg naar school heb ik het eerste eendenkuiken gezien. Zo te zien had moeder eend er nog een stel onder haar vleugels zitten, en onze uil zit er ook weer. Ik heb haar de hele winter niet gezien, maar vorige week heb ik gezien dat ze in de nestkast zat.

Geniet van het mooie weer, ik blijf vandaag binnen, ben zaterdag verbrand ;-(
Annelies

woensdag 6 april 2011

maandag 4 april 2011

Klaar

Zo, de tas is af, mijn spulletjes die ik wilde maken voor de Pasenruil zijn klaar, alleen alles nog even inpakken. Wat een lekker gevoel.
Ik ben wel heel blij met mijn tas, ziet er lekker fleurig en zomers uit.  Daphne heeft er ook al een besteld :-D

Vanochtend met Thomas naar de huisarts geweest. Hij klaagt over hoofdpijn, zwemmen onder water wil hij niet meer, blijken zijn holten ontstoken te zijn. Gelijk bij de Poli een foto laten maken en een afspraak bij de kno arts gemaakt. Volgende week donderdag kunnen we daar terecht. ben benieuwd..... Hij is nu wel naar school, maar vanmiddag blijft hij thuis, dan hebben ze gym, lijkt me niet zo lekker met een pijnlijk hoofd.


Fijne dag allemaal,
Annelies

zondag 3 april 2011

Zondag

En het is alweer zondag....wat is de week toch weer snel gegaan.

Gisteren, ook al scheen het zonnetje zo heerlijk, heb ik lekker achter de naaimachine gezeten. Op de een of andere manier krijg ik juist dan energie om lekker bezig te zijn. Ik ben lekker bezig geweest om een tas te maken. Op het Quiltbeetje forum doen we een SAL van een tas, naar een gratis patroon van Amy Butler. De tas is bijna klaar en wordt erg leuk. Jammer genoeg kan ik nog niets laten zien, de onthulling van de tas is 16 april.

Vanochtend zijn we naar de kinderboerderij geweest, waar het nog lekker rustig was.
Geniet mee van de gekke, grappige en mooie dieren........
Wat is het leven toch slecht;-))


 Nog een fijne zondag, ik ga proberen of ik energie genoeg heb om de tas af te maken,
Annelies