maandag 28 februari 2011

Handwerkbeurs Zwolle

Gisteren ben ik met man en kinders naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest.
Het was een leuke beurs, ik vond het er behoorlijk druk, maar ik heb leuke aankopen gedaan en natuurlijk ben ik verschillende bekenden tegen gekomen, bekenden van het quiltweekend en een paar bloggers en/of forumbekenden.
Dit zijn mijn aankopen
Een leuk boek om tassen te maken, het borduurblad wat je gratis kreeg, oh de bedeltjes die ik daar heb gekocht ben ik vergeten om op de foto te zetten, een leuk tassenpatroon van een poes, patroon voor een quilt met dames in badkleding, en wat stof voor de nieuwe quilt die ik ga maken.

Daarna zijn we nog even bij een tante in Harderwijk op bezoek geweest. In die 2 uurtjes dat we bij haar waren heeft het blijkbaar enorm geregend, bij de auto lag een enorme plas water, konden bijna niet droog in de auto komen.

Vandaag is de school weer begonnen, wel wennen hoor om weer op tijd op te staan.

Fijne dag,
Annelies

dinsdag 22 februari 2011

Vakantie

De kinderen hebben deze week vakantie, het weer is mooi alleen zo vreselijk koud.
Maar het is wel heel erg lekker om een weekje niet op de klok te hoeven letten.

Afgelopen zondag was het erg lekker quiltweer, veel te koud om je neus buiten de deur te steken.
Ik heb dus ook veel gedaan, 1 blok van de Truly gemaakt en maandag de 2e. Alle blokken zijn geborduurd, dus ik kan de rest afmaken. Mag ook wel na 2 jaar.

Er lag ook nog een blok van de Sweet die ik nog niet heb laten zien. Nog 4 blokken te gaan en een heel stel Log Cabin blokken en dan is het middenstuk klaar. Ik weet ook niet hoe de quilt er uiteindelijk uit komt te zien, is voor iedereen die de Sweet maakt een verrassing


 En vanochtend hadden we een hele mooie vogel in de tuin. 
Hij zat maar 1 meter van het raam vandaan, lekker de geknoeide zaadjes van het vogelvoer op te peuzelen.


Fijne dag verder nog,
Annelies

donderdag 17 februari 2011

Valentijsswap

Via het quiltforum was een leuke valentijnswap georganiseerd. 
Ik mocht voor Hilde een hart maken en Hilde mocht voor mij een hart maken.
Dit heb ik mogen ontvangen


En dit hart heb ik voor Hilde gemaakt, wilde het eigenlijk zelf houden, zo leuk vond ik hem geworden

Gisteren heb ik de eerste narcissen in de tuin gevonden en vandaag heb ik krokussen zien bloeien. Ja, het wordt weer lente, vooral zoals vandaag het zonnetje zo heerlijk schijnt.


Gisteravond weer lekker bee gehad bij Trea, jammer voor jullie, maar ik heb geen foto's gemaakt.
We hebben nog even lekker gekletst over het weekend en ook nog wat gedaan. Ik heb de onderdelen voor een blok in elkaar gezet.

En ook nog maar een leuke foto van onze Kyra.


Fijne dag, 
Annelies

maandag 14 februari 2011

Quiltweekend in Ermelo

Het zit er al weer op, jammer genoeg.
Het quiltweekend in Ermelo met 34 vrouwen was super gezellig. Hard gewerkt, heel veel gepraat, veel gelachen, weinig geslapen.......
Ik heb een workshop gevolgd om een tassenorganizer te maken. Erg leuk geworden, maar behoorlijk veel werk. Heb nog nooit een tas gemaakt, dus alles was nieuw voor me. Alleen, nu is de organizer zo mooi geworden dat het jammer is om die in een tas te stoppen. Moet nog even bedenken hoe en wat, misschien maak ik er een leuke tas van, of ga ik hem gebruiken om mijn naaispulletjes netjes in te bewaren.

Ach, anders kan ik de tas altijd nog zo gebruiken


Voor het eten werden we door ons "opperhoofd" Yvon gebeld om aan tafel te komen,
waar we de eerste avond dit te eten kregen 

Zaterdagmiddag zijn een heel stel in Putten naar de quiltkelder geweest. Ach, die had zaterdag een hele goede omzet.
Zondagmiddag hadden we als afsluiting de show and tell. Er werd veel geshowd, daarna werden Yvon en Els als organisatoren in het zonnetje gezet en volgend jaar gaan we weer, maar dan een maandje later.


Anita heeft mij weer veilig thuis gebracht om 17.10 uur, waar man, kinderen en honden superblij waren dat ik er weer was.
Het was vandaag wel erg moeilijk om weer in het ritme te komen, zelf de etensboel op te ruimen en drinken te maken en stil dat het thuis is.......

Thuis was het best goed gegaan. Thomas heeft zaterdag afgezwommen voor A en geslaagd, alleen Daphne heeft van zaterdag op zondagnacht 40 graden koorts gehad. Vandaag was ze nog erg hangerig, maar geen hele hoge koorts meer, gelukkig.

Fijne avond,
Annelies

P.s alle foto's van het weekend kun je hier vinden

maandag 7 februari 2011

Jarig

Ja, vandaag is het 47 jaar geleden dat ik werd geboren.
Kijk mijn grote broer en zussen eens staan

Vanochtend begon de dag met een ontbijt op bed, bedacht door Daphne en geholpen door papa.
Van Daphne heb ik mooie oorbellen gekregen en van Thomas badzout met een lekker zeepje. En van mijn man......dat huppelt hier aal een week of 3 rond, luisterend naar de naam Kyra.

Groetjes,
Annelies

zaterdag 5 februari 2011

Pasenruil

Katrien organiseert dit jaar weer een pasenruil. Doen jullie ook mee?


Groetjes,
Annelies

hoe het nu is.....

Gisteren maar weer bij de huisarts geweest, ik blijf blaffen. De bronchitis is weg, ik heb nu een puffer gekregen om de luchtpijp tot rust te brengen en code├»ne tabletten om de kriebel te onderdrukken. Of het helpt,  kan ik nu nog niet zeggen, maar ik hoest wel wat minder.
Mijn verjaardag zouden we zondag vieren, maar dit hebben we maar uitgesteld. Maandag op mijn verjaardag komen er gelukkig wel wat vriendinnen op de koffie. En volgend weekend ben ik lekker naar een quiltweekend in Ermelo. Daar heb ik reuze veel zin in. Er staat al van alles klaar wat het weekend mee mag.

Jullie hebben nog een foto tegoed van de Sweet, de volgende is ook al bijna klaar.
Het wat een heel prutswerk, de blokken van de Sweet zijn 15 cm.

Donderdag liep deze heer langs de dijk.
De foto is niet echt super helder, ik heb hem door de ruit gemaakt maar ik vind het zo'n schitterend beest, met hele mooie warme kleuren.

Dit weekend is echt een weekend om lekker binnen te quilten, buiten is het zo onstuimig, gelukkig is het hier wel droog.
En kijk eens, wat een lief schaartje ik van de week heb gevonden. kon het niet laten liggen.....


Nog een fijn weekend en waai niet weg,
Annelies