maandag 31 januari 2011

effe bijkletsen

Vrijdag ben ik naar de dokter geweest, en nu blijk ik bronchitis te hebben. Een lekker kuurtje gekregen en hopen dat het snel vertrokken is. Wordt wel tijd ook, want ik ben al vanaf de kerst aan het hoesten.
Ik voel me al iets beter sinds vrijdag, het hoesten wordt ook minder en de laatste 2 nachten heb ik heerlijk geslapen.

Over een weekje mag ik deze enveloppen openmaken. Ik doe mee met een verjaardagsruil, dus het zijn heerlijke zachte enveloppen die ik open mag maken, maandag aanstaande.


Vorige week lagen Quinty en Kyra zo lief bij elkaar, jammer genoeg lukte het niet om een foto te maken, maar deze is ook schattig.....
Eerst lagen ze zo te slapen, waarbij Quinty zijn kop over Kyra had gelegd, maar helaas......
geen foto van kunnen maken.

 Gisteren heb ik een applicatieblok van de Sweet gemaakt, maar nog niet op de foto gezet.

Fijne avond,
Annelies

dinsdag 25 januari 2011

Van alles wat.....

Het hoge water is weer weg. De Lek en de uiterwaarden zijn weer normaal. Heel erg hoog is het hier niet geweest, gelukkig. De evacuatie van 1995 kwam wel weer in de herinnering en dat hoop ik nooit meer mee te maken.

Met Kyra en Quinty gaat het heel goed. Kyra groeit lekker en Quinty is heel erg lief voor haar. Vorige week betrapte ik beide dames zo.......

Lief he...........
Gisteren zat Kyra aan een oor van Quinty te trekken en vanochtend hing ze aan Quinty's staart. 
En Quinty....die vindt het wel goed.

Afgelopen weken heb ik ook nog 2 blokjes van de Sweet gemaakt. Nu ben ik met een applicatieblok bezig
 Ook ben ik druk bezig om  harten te maken. Een voor de valentijnswap van het Quiltbeetje forum en een voor de hartenruil van Katrien. Ze worden heel erg leuk en schieten al lekker op. Ik kan ze natuurlijk nog niet laten zien. 

Jammer genoeg is mijn verkoudheid nog niet verdwenen en mijn oren doen het ook nog niet goed, maar het is al veel beter dan dat het was.

Sinds zaterdag hebben we er een nieuwe cavia bij. Wat een stress zit er in dat beest. Ze kan nog niet bij Pinkie, de andere cavia, want dat wordt vechten. Hopelijk kan het over een tijdje wel.
De cavia heet Lotje en is zwart met een hele dikke witte streep over haar lijf, net als een Lakenvelder koe.
Gelukkig is ze al wel wat rustiger geworden en niet meer zo bang.

Zaterdag hadden we ook een crematie van een vriend van ons, overleden aan de gevolgen van longkanker op de te jonge leeftijd van 65 jaar.

Nog een ruime 2 weken en ik ga lekker een quiltweekendje weg naar Ermelo. Vandaag heb ik al vast wat dingen klaargemaakt om in dat weekend mee te nemen. En nu ga ik daar weer even mee verder.

Fijne dag,
Annelies

vrijdag 14 januari 2011

Hoog water

Ik weet niet hoe hoog het water nu tegen de dijk staat, ik vind het geen lekker weer om de dijk op te klimmen, maar zo hoog stond het water afgelopen woensdag.


 Gisteren waren de palen al niet meer te zien, evenals de vuilnisbak. Er was nog maar een beetje van het hek te zien, dat zal nu wel onder water staan. Het is wel een hele hoop water wat je nu ziet, en het hoogtepunt is hier nog niet bereikt en daarna komt er weer meer water aan.

Met Kyra gaat het goed, vandaag was ze samen met Quinty aan het spelen. Geen gezicht, die grote Quinty met dat ieniemini hondje Kyra.


Zindelijk is ze nog lang niet, alhoewel.....buiten vindt madam het veel te nat, dus poept ze liever in huis. Alleen willen wij dat ze buiten poept.  Ach ja, een kleinigheidje.......

Woensdagavond hadden we de eerste bee van de Quiltbengels weer bij Hennie. Helaas waren Anita en Trea er niet bij wegens ziekte en andere verplichtingen. Hennie, Willeke en ik hebben lekker gewerkt en later op de avond kwam Trea ook nog even. Ik heb alleen een foto gemaakt van de heerlijke cake bij de koffie.Gisteren kwam ook mijn zelf uitgekozen prijs binnen die ik had gewonnen met mijn kerstboomquilt bij de quiltcontest bij de Quilting Bloggers.


Een compleet pakket om een kerstquilt te maken en meerdere projecten. Ik heb het nog niet helemaal goed bekeken, maar dat vreemde lapje zat er denk ik zo maar bij.

Fijne dag allemaal,
Annelies


dinsdag 11 januari 2011

Mag ik jullie voorstellen.....

Kyra

 

Ik ben geboren op 14 november en ik ben een kruising Shih Tsu met Malteser, en nog lekker klein.

Fijne dag,
Annelies

Ben ik weer

Ik ben nog steeds verkouden en mijn oren doen het ook nog niet goed, maar heel langzaam gaat het weer de goede kant op. Doordat ik ook heel weinig energie heb, heb ik niet zo heel veel gedaan. Ik heb 3 blokjes van de Sweet klaar, waarvan er de eerste op 30 december is gemaakt.

  Vooral het tweede applicatieblok met al die rondjes, koste heel veel tijd.

Door al het suffe ziek zijn, hebben we afgelopen zondag pas de kerstboom opgeruimd. En ja kerstboom eruit, wat moest er dan ook al weer in.........
volgens mij geen kat op tafel :)

Vorige week, 6 januari, was mijn lieve mannetje jarig, maar zelfs zijn verjaardag hebben we uitgesteld door mijn geblaf. 
Ik was er wel blij mee, want met die verstopte oren is het niet leuk, zeker niet met veel lawaai om me heen.
Ik hoop morgenavond goed genoeg te zijn om naar de eerste bee van dit jaar te gaan.

En kijk hier eens trots wandelen met papa en zelf een hond (Jelle) te mogen vasthouden.

Ik ben benieuwd hoe hoog water we zullen krijgen. Ik heb vanochtend gekeken, en de kribben staan nu onder water. Morgen wordt pas het hoogste punt bij Lobith bereikt, dus het duurt nog een aantal dagen voor dat water hier is. 
Sinds de dijkverzwaring in 2000 heeft pas 1 keer het water tegen de dijk aangestaan, dus ik vind het wel spannend of het nu tegen de dijk aan zal komen.

Fijne dag,
Annelies

dinsdag 4 januari 2011

Gelukkig 2011

Dit is mijn eerste berichtje in 2011 en ik wil jullie een heel goed 2011 toe wensen.
Jammer genoeg was er van het vuurwerk weinig tot niets te zien vanwege de mist, maar er was wel veel herrie.

Ik ben nog steeds niet opgeknapt van mijn verkoudheid, ik heb vreselijke hoestbuien. Ik ben vrijdag al naar de huisarts geweest en die heeft me Code├»ne tabletten gegeven. Tjonge, geen alcohol gedronken, maar wel het gevoel dat ik veel te veel had gedronken. Gelukkig werken de tabletten wel, maar veel te langzaam naar mijn zin.  Zelfs mijn oren zitten dicht, gelukkig worden die morgen uitgespoten, hopelijk werkt het.

Door al het ziek zijn, heb ik heel erg weinig gedaan. Ben al dagen bezig met een applicatieblok van de Sweet. Het schiet maar niet op. Ben je net lekker bezig, moet je de naald snel veilig stellen, want dan komt er weer een hoestbui aan.

Fijne dag,
Annelies